Focus Stack billeder i Photoshop

Jeg har for nylig lånt mig til et spejlreflekskamera og jeg har en masse sjov ud af udforske den forunderlige verden af nye muligheder for dokumentation og manipulation af verden.

Senest har jeg eksperimenteret med focus stacking. Tanken er her at slå autofokus fra og tage adskillige billeder af samme objekt, mens man gradvist ændre fokus på objektet. I denne proces er det vigtigt at have kameraet på et stativ eller lignende der fastholder kameraets position over flere billeder.

Det udvalgte motiv blev “Kong Christian den Syvendes Allernaadigste Forordninger og Aabne Breve for Aar 1774”. Motivet er med andre ord et tudsegammelt skrift, der er trykt to år efter Johan Friedrich Struensee måtte af med sit hoved. Herunder ses to billeder ud af 12 i alt, der giver indtryk af, hvordan fokus er blevet gradvist ændret.

Herefter indlæses alle 12 billeder som layers i Photoshop, hvorefter man kan autoblended billederne sammen til følgende knivskarpe resultat:

Møn 2019

Tåget skov

Det hele startede en morgen, da jeg kørte fra Gellerupparken, hvor jeg for tiden bor hos Wagner og hans roomies. Befordringsmidlet var for en gangs skyld ikke cykel, men min mors Fiat Panda, som jeg har lånt, mens hun er i Australien og besøge storesøster-Katarina. På grund af Pandaen hørte jeg P1 i stedet for den normale doom metal, som ellers plejer at få mig fra A til B. Her var der snak om Dark Sky Parks.

En Dark Sky Park er et område, der er så langt ude for lands lov og ret, at området ikke berøres af den lysforurening, som desværre følger med i områder med tættere bebyggelse. Dark Sky Parks akkrediteres af organisationen
 International Dark Sky Association og Møn er den eneste Dark Sky Park i Danmark.

Jeg fik hurtigt overtalt Thomas og Lucas til at tage med på en spontane tur til Møn med to overnatninger i shelters midt i Dark Sky Parken. Afgang fra Aarhus blev torsdag den 21. marts lidt over middag. De fire timer som køreturen varede gik hurtigt og vi var fremme ved shelterpladsen lige efter mørkets frembrud. Bluncks cowboy-gryde blev fremtryllet og vi fik stærke øl. Desværre var dansk vejr, som det oftest er; gråt og overskyet så ingen stjerner desværre.

Dagen efter tog vi ind til Stege, som er en gammel middelalderby med det ene af bare to bevarede byporte fra middelalderen! Derudover bød dagen på kalkmalerier, Liselund Slot, Nyord og Møns Museum.

Ud på eftermiddagen vendte vi snuden mod shelterpladsen igen, hvor vi blev ramt af en massiv tåge. Det lod til at den klare stjernehimmel på Møn hang i en tynd tråd. Lucas lavede bønne-risgryde over bål som blev serveret i tortillas – nem bålfingermad. Efter en tur på yr.no og et par øl senere skød vi en hvid pil efter at opleve den klare nattehimmel i denne omgang.

Jeg optog også et par optagelser med mikrofonen (Boya BY-MM1 ), som jeg har smisket sammen i Audition.