Focus Stack billeder i Photoshop

Jeg har for nylig lånt mig til et spejlreflekskamera og jeg har en masse sjov ud af udforske den forunderlige verden af nye muligheder for dokumentation og manipulation af verden.

Senest har jeg eksperimenteret med focus stacking. Tanken er her at slå autofokus fra og tage adskillige billeder af samme objekt, mens man gradvist ændre fokus på objektet. I denne proces er det vigtigt at have kameraet på et stativ eller lignende der fastholder kameraets position over flere billeder.

Det udvalgte motiv blev “Kong Christian den Syvendes Allernaadigste Forordninger og Aabne Breve for Aar 1774”. Motivet er med andre ord et tudsegammelt skrift, der er trykt to år efter Johan Friedrich Struensee måtte af med sit hoved. Herunder ses to billeder ud af 12 i alt, der giver indtryk af, hvordan fokus er blevet gradvist ændret.

Herefter indlæses alle 12 billeder som layers i Photoshop, hvorefter man kan autoblended billederne sammen til følgende knivskarpe resultat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *